Ga naar hoofdinhoud

Nazorg

Adoptie gaat ook verder dan met een kassabonnetje de deur uitlopen. Adopteren betekent dat je altijd iemand hebt om op terug te vallen met al je vragen die je hebt over je konijnen. Iemand die je in paniek kunt bellen en die je goed advies geeft als je even niet weet wat je moet doen. Iemand die er (naast het zoeken van de meest geschikte konijnen voor jouw situatie) nóg eens een uur voor uittrekt om je bij de daadwerkelijke adoptie alles te vertellen wat je als baasje zou moeten weten over konijnen. Iemand die dit ook speciaal voor jou op papier heeft gezet zodat je het kunt nalezen en iemand die je vragen beantwoordt als je achteraf toch nog iets vergeten bent.

In mijn opvang is contact belangrijk. Ook vind ik het belangrijk dat het met de konijnen goed blijft gaan wanneer ze met je mee verhuizen. Af en toe pols ik dus hoe het gaat, maar ik bied ook een programma aan voor het up to date houden van de vaccinaties van je konijn. Je wordt hier door mij dmv een mailtje aan herinnerd en tevens organiseer ik een keer per maand vaccinatiedagen waarop je je geadopteerde konijn goedkoper kunt laten vaccineren. Hiervoor word je automatisch uitgenodigd. En natuurlijk zijn de konijnen hier ook welkom als je op vakantie gaat!

En als je dan toch besluit om te stoppen met het houden van konijnen of je kunt om wat voor reden niet meer voor ze zorgen, dan betekent adoptie ook dat ze altijd terug komen. Je hoeft dus niet te zoeken naar een nieuw huisje of ze op Marktplaats te zetten met alle vaak catastrofale gevolgen van dien. Het enige wat je hoeft te doen is de telefoon te pakken en me te bellen. En dan kunnen ze gewoon terug naar hier, waar ze veilig zijn en verzorgd worden. Want ook dat is adoptie.

Leesvoer van Lonneke

Mijn voorwaarden

Wanneer je aan de voorwaarden voldoet en ik met je op zoek ga naar geschikte vriendjes komen we dus aan…

Mijn expertise

Door de jaren heen ben ik ontzettend veel wijzer geworden over konijnen. Ik kan je heel veel vertellen en leren…

Mijn visie

Er zijn een aantal dingen die ik belangrijk vind en die ook het grote verschil maken met een konijn adopteren…

Back To Top